Latest NewsΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

§  ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Σκοπός του Ομίλου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων (εφεξής ΟΔΕΘΌμιλοςεγχείρημαιδέαείναι η παροχή δυνατότητας σε νέους ανθρώπους φοιτητές ή αποφοίτους τμημάτων Διεθνών ΣχέσεωνΝομικής , ΟικονομικώνΙατρικήςΛογιστικήςΠαιδείας και κάθε άλλη σχολής αρκεί να είναι σε θέση να εκθέτουν τις απόψεις τους στο κοινό καθώς επίσης να έχουν τη δυνατότητα για ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων μεταξύ τουςΔημιουργείται μία δεξαμενή σκέψης με εξωστρεφή χαρακτήρα με μεγάλη συμμετοχή των μελών σε όλες τις διαδικασίες και διεργασίες του Ομίλου και με επιστημονική θεμελίωση της αρθρογραφίας μέσα από την έρευναΗ ομάδα αυτή που δημιουργείται έχει τη δυνατότητα να κοινοποιεί τα έργα της ομαδικά ή ατομικά με κάθε τρόπο που προάγει θεμιτά τον Όμιλο και τους στόχους του ως προς την κοινωνικοποίηση των νέων από τις σχολές που αναφέρθηκαν τόσο μεταξύ τουςόσο και την αλληλεπίδραση τους με το κοινό.

§  ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Προς το παρόντο σενάριο της ίδρυσης σωματείου ή μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας παραμένει σε μελλοντικό σχεδιασμό καθώς  θα χρειαστεί ένα σεβαστό οικονομικό κεφάλαιο για αρχή και δεν πρόκειται να αποδώσει έσοδα έστω και σε μη κερδοσκοπικό επίπεδο δηλαδή έξοδα site και συμβολική πληρωμή αρθρογράφων στο άμεσο μέλλονΈτσι μπορούμε προσωρινά να καλυπτόμαστε από την ΑΚ 107, 741επκαθώς και από την ΑΚ 89, 158. Άλλα άρθρα που αφορούν την δομή που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι τα ΑΚ 760,761,773,774,775. Τα άρθρα αυτά αφορούν τις ενώσεις προσώπων που δεν αποτελούν σωματείο αλλά έχουν ενωθεί λόγω ενός κοινού στόχουμε σωματειακό χαρακτήρα και για διάφορους λόγους δεν επιθυμούν τη δεδομένη στιγμή τα μέλη της δεν επιθυμούν να λάβει η ένωση τους μορφή σωματείου.

§  ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΑΣ FACEBOOK 
Προς το παρόν μπορούμε να ξεκινήσουμε με ότι διατίθεται δωρεάν (πχ wix, word press) ή σε χαμηλό κόστοςόπως φτηνά domain (.info, .eu, .net κλππου έχουν βάση το blogspot αλλά unique domain name. Τα έσοδα για διαφημίσεις θα μπορούσαν να πηγαίνουν στον λογαριασμό του ατόμου που θα εξουσιοδοτηθεί να αγοράσει το domain (που θα είναι απαραίτητα μέλος του board)  και αυτός θα μπορεί να τα διανείμειΆλλωστε τα ποσά δεν θα είναι τέτοια που να δημιουργούν φόβο για υπέρβαση αφορολογήτου κλπΚάθε ένα χρόνο που θα ανανεώνεται η συνδρομή του domain θα εξουσιοδοτείται εκ νέου το μέλος ή άλλο μέλος του συμβουλίου από τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου ώστε να διαχειρίζεται τα συμβολικά έσοδα από διαφημίσεις αν βέβαια υπάρχουν διαφημίσειςκάτι που δεν είναι απαραίτητο.
Επίσης χρήσιμη είναι τακτική αναφορά για την πρόοδο του ομίλου και την εκάστοτε πορεία στην οποία βρίσκεται από πρόοδο σε likes στη σελίδαπορεία νέων συνεργασιώνεισερχόμενοι αρθρογράφοι και guest αρθρογράφοι και κυρίως με στόχο την στατιστική και μακροοικονομική απεικόνιση στο κοντινό μέλλον.

Μελλοντική Επέκταση και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπου θα μπορούν να τα διαχειρίζονται και άτομα εκτός board  με επίβλεψη.

Για την εύρυθμη λειτουργία χρήσιμη είναι η δημιουργία και χρήση οργανογράμματος με (αλλαγέςνέασημαντικές ημερομηνίες κλπ), που θα είναι διαθέσιμο και στα μέλη του οργανισμού για λόγους πληροφόρησης και διασφάλισης της δημοκρατικής δομής του Ομίλου.


§  ΠΕΡΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΑΤο  Συμβούλιο (Board)

Α) Διευθύνων Σύμβουλος Ι  (Chief Executive Officer): Κύριος διαχειριστής της ιστοσελίδας και της σελίδας του Facebook και του Ομίλου. Φροντίζει ώστε οι Ομάδες Εργασίας (working groups) δουλεύουν σωστά εσωτερικά αλλά και μεταξύ τους, έχει αρμοδιότητα επίλυσης διαφόρων. Αναλαμβάνει τις δημόσιες σχέσεις, τις αιγίδες και συνεργασίες με εξωτερικούς συνεργάτες, ΜΚΟ,  προγράμματα, άλλες δράσεις κλπ. Τέλος συντονίζει συναντήσεις μελών στην Αθήνα και τηλεδιασκέψεις. Δεν μπορεί να αποτελεί Supervisor Ομάδας Εργασίας και υπάγεται σε προθεσμία αρθρογραφίας ένα άρθρο ανά τετράμηνο. Έχει αρμοδιότητα διανομής καθηκόντων στο Συμβούλιο και μπορεί να την τροποποιήσει μόνο για σοβαρό λόγο (πχ αποχώρηση μέλους).

Β) Διευθύνων Σύμβουλος ΙΙ: Βρίσκει τα πρόσωπα που επιθυμούν να συγγράφουν, τα θέματα που τους αφορούν και τους συντονίζει, τους κατευθύνει και τους βοηθά να επιλέξουν τομέα. Ελέγχει ότι τηρούνται προθεσμίες. Μπορεί να αποτελεί Supervisor Ομάδας Εργασίας και υπάγεται σε προθεσμία αρθρογραφίας ένα άρθρο ανά τετράμηνο. Αναλαμβάνει τις δημόσιες σχέσεις, τις αιγίδες και συνεργασίες με εξωτερικούς συνεργάτες, ΜΚΟ,  προγράμματα, άλλες δράσεις κλπ.


Γ) Διευθύνων Σύμβουλος ΙΙΙ: Τεχνικό τμήμα. Συντονίζει οτιδήποτε έχει να κάνει με τεχνικά χαρακτηριστικά της σελίδας είτε της ιστοσελίδας είτε της Facebook Page καθώς και το περιεχόμενο,, δηλαδή  Social Media Marketing:  Αναλαμβάνει την προώθηση των δημοσιεύσεων με κάθε μέσο και χειρίζεται τα Social Media (Facebook Fanpage, Instagram, Linkedin, Twitter, Youtube, Reddit κλπ).. Επίσης καταχωρεί δεδομένα από τα polls και βγάζει αναφορές με τα αποτελέσματα και τη γνώμη του για το πως αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να βοηθήσουν ή να συμβάλουν στην διαρκή πρόοδο της ιδέας. Μπορεί να αποτελεί Supervisor Ομάδας Εργασίας και υπάγεται σε προθεσμία αρθρογραφίας ένα άρθρο ανά τετράμηνο. Αναλαμβάνει τις δημόσιες σχέσεις, τις αιγίδες και συνεργασίες με εξωτερικούς συνεργάτες, ΜΚΟ,  προγράμματα, άλλες δράσεις κλπ.

Δ) Υπεύθυνος Αρχισυνταξίας: Βρίσκει τα πρόσωπα που επιθυμούν να συγγράφουν, τα θέματα που τους αφορούν και τους συντονίζει, τους κατευθύνει και τους βοηθά να επιλέξουν τομέα. Δίνει προθεσμίες ώστε να υπάρχει ένα άρθρο ανά τρίμηνο. Η εβδομάδα της δημοσίευσης θα αφιερώνεται εξολοκλήρου σε αυτό το άρθρο ώστε να δίνεται ο χρόνος και ο χώρος στη δημοσίευση να γίνει αντικείμενο παρακολούθησης των αναγνωστών και ίσως να δίνεται δυνατότητα διαλόγου με το κοινό ή παρόμοιες δράσεις.

Ε) Υπεύθυνος Τεχνικού Τμήματος: Συντονίζει οτιδήποτε έχει να κάνει με τεχνικά χαρακτηριστικά της σελίδας είτε της ιστοσελίδας είτε της Facebook Page, δημιουργεί γραφιστικάlogos
. Επίσης καταχωρεί δεδομένα από τα polls και βγάζει αναφορές με τα αποτελέσματα και τη γνώμη του για το πως αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να βοηθήσουν ή να συμβάλουν στην διαρκή πρόοδο της ιδέας.

Συντρέχουσες αρμοδιότητες Συμβουλίου: 
Στο πλαίσιο που είναι αναγκαίο και πρόσφορο για την πορεία του Ομίλου ο Διευθύνων Σύμβουλος Ι έχει την δυνατότητα μετά από ενδεχόμενη διαβούλευση με το υπόλοιπο Συμβούλιο να προβαίνει σε διάχυση αρμοδιοτήτων δικών του ή των υπολοίπων τεσσάρων χωρίς να παραβιάζει την πορεία του έργου τους και πάντα με στόχο το συνολικό κέρδος της ομάδας σε κύρος και ακαδημαϊκή αναγνώριση και λειτουργία.
Σημείωση: Τα μέλη είναι ισότιμα μεταξύ τους και το καθένα έχει μια ψήφο η οποία έχει την ίδια βαρύτητα με των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου
Σημείωση: Αν κάποιο εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου δεν επιθυμεί την συνέχιση της θητείας του, για οποιοδήποτε λόγο ή η θητεία του πρέπει να παύσει λόγω αντικανονικής και αντίθετης προς τους σκοπούς του Ομίλου συμπεριφοράς, τότε μπορεί τη θέση του να αναλάβει ο επόμενος στη σειρά επιλαχών ή πρέπει να γίνει νέα ψηφοφορία για την θέση. Μπορούν να εκλεγούν αναπληρωματικά μέλη οποτεδήποτε αυτό κριθεί αναγκαίο. Κάποιος που εκλέχτηκε αναπληρωματικό μέλος προηγείται από αυτόν νέας ψηφοφορίας για εκλογή αναπληρωματικών. Το Συμβούλιο δεν μπορεί να έχει λιγότερα από 3 μέλη ή μπορεί να έχει 5 μέλη, δεν μπορεί να έχει 4 και πάντως όχι πάνω από 5 μέλη, κάτι που κρίνεται ανάλογα με τις περιστάσεις και πάντα προς το συνολικό όφελος της Ομάδας του ΟΔΕΘ.

Ανενεργές Αρμοδιότητες:
Οικονομική Διαχείριση:. Διερεύνηση του οικονομικότερου και αποδοτικότερου τρόπου για την προώθηση του σκοπού του ομίλου καθώς και σε μελλοντικό χρόνο μετά την ύπαρξη διαφημίσεων ή δωρεών στη συγκέντρωση και την οργάνωση των χρημάτων, τι ποσό θα διατεθεί, πού και γιατί και το παρουσιάζει στα μέλη αναλυτικά σε post στο group του Ομίλου αφού ενημερώσει το Board για όλες τις συναλλαγές που σκοπεύει να κάνει καθώς και για την τελική τους έκβαση. 
(αν και εφόσον προκύψει προοπτική για ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ι είναι υπεύθυνος για την κατανομή αρμοδιοτήτων σχετικά με την οικονομική διαχείριση).


 ΒΗ Ενεργή Συμμετοχή των Μελών

            Το Board επίσης θα έχει ως αρμοδιότητα την δημιουργία στόχων για την ανάπτυξη του Ομίλου μικρής μεσαίας η μεγάλης διάρκειας που θα μπορούν σε ως επί το πλείστο περιπτώσεις να ψηφίζονται και από τα υπόλοιπα μέλη του οργανισμού μέσα από το group σε μορφή Poll και ιδιαίτερα θέματα κομβικής σημασίας για την πορεία της πρωτοβουλίας αυτής του ομίλου καθώς και θέματα οικονομικού χαρακτήραΗ επικοινωνία των αποτελεσμάτων των polls θα γίνεται υπό μορφή εγγράφου (πχ. PDF) ή πίνακα αποτελεσμάτων (πχ. Survey Monkey results) και θα διατυπώνονται με σαφήνεια σε ξεχωριστό ή στο ίδιο έγγραφο που θα συνοδεύει τα αποτελέσματα οι κατευθύνσεις που δόθηκανΣε περίπτωση μεγάλης πλειοψηφίας σε ένα θέμαπου το board μπορεί να έχει την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψηη πλειοψηφία αυτή υπερισχύει της τοποθέτησης του board προς αποφυγή ασυμφωνίαςΤέτοια πλειοψηφία μπορεί να χαρακτηριστεί από 65% και πάνω.

            Στα polls είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν όλοι όσοι είναι μέλη αυτού του εγχειρήματοςΣε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί να λάβει μέρος σε δύο poll συνεχόμενα και δεν συμμετέχει καθόλου στη διαμόρφωση και προαγωγή της ομάδαςτότε θεωρείται αυτοδικαίως μη μέλος της ομάδαςΘέμα για polls μπορούν να προτείνουν τα μέλη με σχετική δημοσίευση τους για οποιοδήποτε θέμα θεωρούν ότι αφορά την προαγωγή των στόχων του Ομίλου.


   ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Όλοι είμαστε εθελοντέςΚάνουμε κάτι γιατί μας αρέσει και όχι επειδή περιμένουμε να βγάλουμε λεφτάΆλλα κίνητρα ή ανταπόδοση μπορεί να είναι η προβολή μέσα απτην πλατφόρμα και τα γραπτά του έργαη πληρωμένη αποστολή σε συνέδρια-σεμινάρια στο εξωτερικό μέσα από προγράμματα και συνεργασίες όταν αυτό καθίσταται εφικτό. (Βλ και §ΙΙ.)

Κάθε πλατφόρμα πχ wix, weebly, blogger, Wordpress κλπ συνδέεται με διαφημιστικές παροχές που αποδίδουν ποσοστά ανάλογα με την επισκεψιμότηταΑνάλογα με τα ποσοστά που θα συγκεντρωθούνένα ποσοστό 40°/ο θα πηγαίνει στον αρθρογράφο ως ποσό ή ως παροχή (μετά από συνεννόηση μαζί του), και το υπόλοιπο 60°/ο θα μένει στον λογαριασμό του ΟΔΕΘ (ή του εξουσιοδοτημένου μέλους το board) για την κάλυψη των αναγκών τον (πχ διαφημίσεις ή promo boost στο Facebook page, επενδύσεις στο site και πληρωμές της σχετικής συνδρομής κτλ).
Μελλοντικά και μετά την ενδεχόμενη ίδρυση του σε πλήρες νομικό πρόσωποοι αρμόδιοι τομείς τον ΟΔΕΘ θα πρέπει να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά γίνεται για να συγκεντρώνεταιαφενόςποσό για το ταμείο που μπορεί να καλύψει στο μέλλον συμμετοχές μελών σε αποστολές στο εξωτερικό κτλαλλά και ο αρθρογράφος ομοίως για να λαμβάνει μεγαλύτερα ποσοστάΕπειδή όμωςτουλάχιστον για αρχήτα ποσοστά δεν θα είναι ιδιαιτέρως μεγάλαδεν αναζητάμε αρθρογράφους που επιδιώκουν το αντάλλαγμαΞεκινάμε δηλαδή με φίλουςγνωστούςκαθηγητέςερευνητέςδικηγόρους ή εμάς τους ίδιους.

   ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
Οι αρθρογράφοι/μέλη έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε έναν από τους πέντε τομείς που τους αφορούν ή σε περισσότερουςΣε κάθε τομέα που συμμετέχουν πρέπει να γράφουν ένα άρθρο ανά τρίμηνοΟι αρθρογράφοι ενός τομέα μπορουν να εκφράσουν την άποψη τους για το αν ο επικεφαλής τους που προτάθηκε από το Συμβούλιο είναι κατάλληλος για την θέσηΤο εκάστοτε μέλος του Συμβουλίου έχει αρμοδιότητα μόνο ως προς την τήρηση των διαδικασιώνενώ την ουσιαστική αρμοδιότητα εντός της Ομάδας Εργασίας την έχει ο Επικεφαλής που τα μέλη του τομέα αποδέχονται.Θεμιτή είναι η συμμετοχή αρθρογράφων από άλλα sites ή οργανώσεις και η προσχώρηση τους σε τομέα της αρεσκείας τουςΜε το που συγγράψουν το δεύτερο τους άρθρο έχουν δυνατότητα συμμετοχής ως μελών του ΟμίλουΥπάρχει δυνατότητα αρθρογράφου επισκέπτη ο οποίος δεν λαμβάνει αποφάσεις σε καμία από τις διαδικασίες του Ομίλου. Τα άρθρα του εντάσσονται στην αρμοδιότητα του Επικεφαλής  της αντίστοιχης Ομάδας Εργασίας, παρόλα αυτά δεν λαμβάνει μέρος σε αποφάσεις, διαδικασίες και εσωτερικές συναντήσεις.

Για να γίνει κάποιος αρθρογράφος στον ΟΔΕΘ θα πρέπει να στείλει βιογραφικό ή/και linked in και ένα δείγμα γραφής είτε σε άλλη ιστοσελίδα παλαιότερα είτε μαζί με το βιογραφικό ένα άρθρο 500 λέξεων τουλάχιστον που να αντιστοιχεί θεματικά ως προς το περιεχόμενο σε μια από τις ομάδες που ήδη υπάρχουν. Για να θεωρηθεί κάποιος μέλος του ΟΔΕΘ θα πρέπει να έχει γράψει και δεύτερο άρθρο τουλάχιστον και εντός της τριμηνιαίας προθεσμίας.


   ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Ο Γιάννης Πήλιουρας και Γιάννης Κουτρουμπής εμπνευστές της γενικότερης ιδέας του Ομίλουτης ονομασίας και του αρχικού σήματος καθώς και ο Αθανάσιος-Λεωνίδας Ασημακόπουλος που προώθησεδιέδωσε και ανέπτυξε την ιδέα με σκοπό την διαμόρφωση της ιδέας σε πράξηείναι μέλη της ανανεωμένης ομάδας του Ομίλου και είναι πλήρως σύμφωνοι με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την μετάβαση του Ομίλου και τις προσπάθειες διαμόρφωσης του και αποδέχθηκαν να είναι ισότιμα μέλη της Ομάδας του Ομίλου  με ίσες ευκαιρίες ανάδειξης σε μέλος του Συμβουλίου ή ανάληψης θέσης οργανωτικούδιεκπαιρεωτικούερευνητικού ή άλλου περιεχομένου καθώς επίσης τα σήματα και η ονομασία να αποτελούν πάντα λογότυπα του Ομίλου μέχρι αυτά τα λογότυπα η ονομασία να θεωρηθεί ότι πρέπει να αλλάξουνΤα λογότυπα απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν με εμπορικό σκοπό χωρίς την συγκατάθεση των δημιουργώνπαρά μόνο για τους σκοπούς του Ομίλου και μέσα από δράσεις του Ομίλου και όχι από τρίτο μέρος.

   ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Το λογότυποη ονομασία καθώς και τα μεμονωμένα γραπτά έργα των αρθρογράφωνη ιστοσελίδαοι δημοσιεύσεις στην σελίδα του Facebook και λοιπά έργα πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας προστατεύονται ως έργα των δημιουργών καθέναν από αυτούς σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και το ενωσιακό δίκαιο.

   ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Συνεργασίες σε θέματα ανταλλαγής αρθρογράφωνπρόσκλησης αρθρογράφωνσυνεργασία σε επίπεδο δημοσιεύσεων με άλλη παρόμοια οργάνωσηαπό κοινού δράσεις και συντονισμός είναι θεμιτοί στο επίπεδο που οι στόχοι του Ομίλου εκπληρώνονται.


Το πενταμελές Συμβούλιο του Ομίλου που εξελέγη με εκλογές μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοσκοπήσεων surveymonkey στις 27/3/2017 με ορίζοντα τουλάχιστον δύο χρόνων ώστε να διαχειριστεί το εγχείρημα και το όραμα του Ομίλου και στη συνέχεια να διαμορφώσει τις επιπλέον δομές που απαιτούνται είτε αναφέρονται στο παρόν κείμενο είτε προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από αυτό με θετικά αποτελέσματα για τον Όμιλο και την εξέλιξη τουδιάβασε και αποδέχεται πλήρως τα παραπάνω και τα θέτει προς ψήφιση από το σύνολο των μελών του Ομίλου.


Λεωνίδας Ασημακόπουλος    
Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Χάρης Λιβανός
Γιάννης Πήλιουρας                                                                      
Όλγα Τσουκαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων - ΟΔΕΘ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.